ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ  ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

EPAFI is a non-profit organization dedicated to the improvement and expansion of Teaching English as a Foreign Language at all levels of instruction (primary, secondary and university level).
We are a newly founded scientific association of EFL teachers in Heraklion, Crete and we aim at enhancing our EFL teaching profile and practices.Feel free to add your comments to the site as well as to give us feedback on issues that might be of interest to EFL teachers.Contact one of us and we will make sure your message will be posted as soon as possible.
Please scroll down and browse our archive to see present or past posts.

Tuesday 6 November 2007

ΕΝΩΣΗ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (ΕΠΑΦΗ)

Προς τους/τις συναδέλφους Αγγλικής Φιλολογίας

24 Σεπτεμβρίου 2007

Αγαπητέ/η συνάδελφε

Θα θέλαμε να σε καλωσορίσουμε στην Ένωση Πτυχιούχων Αγγλικής Φιλολογίας Ν.Ηρακλείου ( Ε.Π.Α.Φ.Η.) και να σε καλέσουμε να δραστηριοποιηθείς μέσα από αυτήν, ως ενεργό μέλος, σε δράσεις που προάγουν τον/την εκπαιδευτικό της Αγγλικής Γλώσσας και το έργο του.

Η ΕΠΑΦΗ ιδρύθηκε το 2004 ως σωματείο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και δέχεται ως μέλη της όλους τους/τις συναδέλφους που είναι κάτοχοι πτυχίων ελληνικών και ξένων ισότιμων παν/μιων. Η ετήσια εισφορά των μελών της είναι 20€.

Σύμφωνα με το καταστατικό, η Ε.Π.Α.Φ.Η. έχει ως κύρια υποχρέωση της να υποστηρίζει τον/την εκπαιδευτικό της Αγγλικής Γλώσσας ως επιστήμονα και άνθρωπο.

Κινούμενοι προς αυτή την κατεύθυνση οργανώσαμε δράσεις, oργανώσαμε ημερίδες με θέμα:

  • «Τα συστημικά παράδοξα στη λύση των προβλημάτων στο σχολείο» σε συνεργασία με την Εταιρεία Συστημικής θεραπείας και παρέμβασης σε άτομα, οικογένειες και ευρύτερα κοινωνικά συστήματα. με κεντρικό εισηγητή τον καθηγητή ψυχολογίας κ. Παρίτση Νικόλαο
  • «‘Η αμφίδρομη σχέση κοινωνίας- σχολείου: Δομές –Σχέσεις- Συμπεριφορές» με κεντρικούς ομιλητές επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων

Επίσης οργανώσαμε εργαστήρια με θέμα:

  • The creative use of music in the classroom’
  • English through Contemporary Theatre’
  • Τέχνη, Ξένη Γλώσσα και Παιχνίδι
  • ‘Φωνή: σύστημα οργάνωσης λόγου, εκφορά, ορθοφωνία .
  • ‘Ψυχοσωματική τεχνική χαλαρώματος – αυτογενής άσκηση κατά Schults

Μόνο το 2007, οργανώσαμε δύο ημερίδες με θέμα «Μαθησιακές δυσκολίες και ξένη γλώσσα» με κεντρικούς εισηγητές τον κ. Παυλίδη, Καθηγητή Μασιακών Δυσκολιών στο Πανεπιστήμιο της Μακεδονίας, την κα. Φοίβη Χυτήρη, Καθηγήτρια στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο και την κα Λιβανίου, εκπαιδευτική ψυχολόγο. Επίσης οργανώσαμε και δύο εργαστήρια, ένα για την δευτεροβάθμια, με θέμα «Functional grammar-The Halliday Approach», και ένα για την πρωτοβάθμια με θέμα «Authentic literature and primary school teaching» από την Misty Adoniou, University of Canberra, Australia.


Στο νέο μας δικτυακό τόπο, www.epafi-efl.blogspot.com, θα ενημερώνεστε για οτιδήποτε αφορά τον κλάδο ΠΕ 06. Θα χαρούμε πολύ να συμβάλλετε και εσείς στο να βελτιωθεί αυτή μας η προσπάθεια με τα σχόλιά σας ή τις δημοσιεύσεις σας.

Πιστεύουμε ότι η δική σας ενεργή συμμετοχή θα μας βοηθήσει να πετύχουμε την δημιουργία ενός επιστημονικού και ανθρώπινου περιβάλλοντος μέσα στο οποίο να αισθανόμαστε αυτοσεβασμό και αξιοπρέπεια ως επιστήμονες και εργαζόμενοι.

Το Δ . Σ .

Μαρια Πρωτογερακη, Μαρία Παπαιωάννου,Καλλια Κατσαμποξακη-Hodgetts, Ελένη Πουλά, Μιχάλης Γιαλιτάκης.

No comments: